İSTANBUL / TUZLA - Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Ramazan ayını en güzel şekilde yaşamak ve yaşatmak amacıyla okulumuzda Ramazan programı düzenlendi. Mevlana İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Ayşenur KILIÇ, Sena Nur BULAT ve Melih YILDIZ tarafından hazırlanan programa Okul müdürümüz Sayın Bayram GÖKSU, Müdür yardımcılarımız, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

"EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE" projesi ile annelere narkotik maddelerin ve etkilerinin tanınması, mücadele yöntemlerinin bilinmesine yönelik bugün okulumuzunun konferans salonunda İl Emniyeti Müdürlüğümüzce velilere yönelik verilen eğitimde bağımlılık, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, öğrencilerimizin eğitimde büyük bir paydaya sahip annelerimizin bilinçlendirilmesinde ve farkındalığının artırılması amaçlanmıştır.
Okulumuza gelerek bizleri onurlandıran polislerimize okulumuz ve velilerimiz adına teşekkürü bir borç biliriz.

Mrt

Okul Rehber Öğretmenimiz Müşerref Çelebi tarafından 5. ve 6. sınıf öğrencilerimize yönelik ‘ihmal ve İstismar Farkındalığı’ semineri gerçekleştirilmiştir. Çocuk kime denir?, çocuklar ne gibi haklara sahiptir?, ihmal nedir?, istismar ve türleri nelerdir?, kişisel sınırlarımız ve koruma yöntemleri konusunda bilgi verildi. Renkli soru kartları ile öğrencilerin sorulara cevap vererek öğrendiklerini pekiştirmeleri sağlandı.

Mrt

Çocukların kalplerindeki iyilik fidanını büyütmeyi amaçlayan, empati, paylaşma, yardımlaşma gibi temel değerleri onlara kazandırmayı somut bir şekilde hedefleyen, Türkiye, Romanya, İspanya, İtalya ve Portekiz'den 17 öğretmenin ortaklığı ve onlarca öğrencinin katılımıyla "İyilik Elçileri( Ammambassadors of Goodness)" e Twinning Projemiz başladı.

Mrt

Mevlana İmam Hatip Ortaokulu olarak 21.Yüzyılın temel becerileri arasında yer alan analitik düşünme, problem tespiti ve çözümü, analiz ve sentez yapma gibi temel matematik becerilerini öğrencilerimize yaparak yaşayarak kazandırmayı hedeflediğimiz, öğrenciyi öğrenme merkezine aldığımız eğitim anlayışı ile yaptığımız çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Matematiğin temel sembolü olan Pi sayısının bulunduğu 14 Mart Dünya Matematik Günü Kutlu Olsun!
Pi'yi keşfetmek evreni keşfetmek gibidir. Çalışmada emeği geçen Matematik öğretmenimiz Ayşenur Orunlu'ya ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Destanlar yazıldı zalime karşı
Mazlumun duası kapladı arşı
Uğruna yazıldı İstiklal Marşı

Zemin kan kırmızı ay yıldızı ak
O mübarek bayrak işte bu bayrak

Mrt

İngilizce dersinde, Geniş Zamanda özneler ile  fiillere gelen "-s" takılarının anlaşmazlığı, 5A öğrencileri tarafından eğlenceli bir şekilde gösterildi.

Mrt

Okul Rehber Öğretmeni Müşerref Çelebi tarafından Ortaokul rehberlik panosu  ‘İhmal ve İstismar Farkındalığı’ konusu ile güncellenmiştir.

Mrt

Sık sık deprem gerçeği ile yüzleşen ülkemizde her yıl 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır.
Bu doğrultuda okulumuz idaresi, öğretmenleri, öğrencileri ve personeli ile deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okul öğrencilerimizin, Türkçe öğretmenlerimiz Betül Karakoçoğlu ve Bahar Özvural önderliğinde hazırlamış oldukları çalışmalar. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizden M.Zein DIBA Hadisi Şerif ezberleme yarışmasında okulumuzu başarıyla temsil etti.

Şbt

Mevlana İmam Hatip Ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize Okul Rehber Öğretmenleri Müşerref ÇELEBİ ve Burcu SATICI tarafından Orhanlı Çok Programlı Anadolu Lisesine üst öğrenim kurumlarını tanıtım gezisi düzenlenmiştir.
Ziyaretimiz esnasında öğrencilerimize okulda yer alan bölümler ve mesleki alanlar ile ilgili önemli bilgiler verilmiştir. Meslek atölyeleri, okul derslikleri, kantin, kütüphane ve kapalı spor salonunu gezdirildikten sonra öğrencilerimiz okula ait kapalı spor salonunda vakit geçirmişlerdir. Okul müdürü Yücel Beye ve Rehber Öğretmen Didem Hanıma katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

7. Sınıf öğrencilerimize Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hakkında Okul Rehber Öğretmenimiz Müşerref Çelebi tarafından seminer düzenlendi. Öğrencilerimize sınav hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra merkezi yerleştirme, yerel yerleştirme ile ilgili paylaşımlar yapılarak,  sınav ile ve sınavsız öğrenci kabul eden okullar hakkında bilgi verildi. Son olarak meslekleri eğlenerek öğrenebilecekleri meslekler tabusu oyunu oynatılarak etkinlik sonlandırıldı.

Ara

Tuzla Mevlana İlkokulu-İHO ve Tuzla Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi işbirliği ile hazırladığımız Mevlana Haftası Kutlamasını gerçekleştirdik.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin taçlandığı gündür. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kutlu olsun!